Symposium

Tijdens het Lelylijn Symposium 'Goed gespoord van West naar Noord' op 6 maart zal er een helder licht worden geschenen op de stand van zaken rond de beoogde spoorlijn. Over het hoe en waarom, maar ook vooral zal er een stevig signaal worden gegeven waarom het sein zo snel mogelijk op groen moet voor de aanleg van deze cruciale spoorverbinding, die landsdelen met elkaar verbindt.

 

U bent op 6 maart vanaf 19.30 uur welkom in de grote zaal van theater 't Voorhuys. De toegang is gratis, het officiële programma start om 20.00 uur. Het symposium kent een gevarieerd programma met interessante sprekers, te weten René Paas, commissaris van de Koning van Groningen en voorzitter van de stuurgroep Lelylijn, Jouke van Dijk, hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen en voorzitter van de SER Noord-Nederland, Agnes Mulder, directeur VNO-NCW MKB Noord en Avine Fokkens, burgemeester van Heerenveen. De avond staat onder leiding van Rob Hadders, presentator van het televisieprogramma EenVandaag.

 

Koffie en thee zijn gratis, alle andere drankjes zijn voor eigen rekening. Het officiële gedeelte van het programma duurt tot ongeveer 22.15 uur, na afloop kan er worden nagepraat.

 

6 maart 2024
Theater 't Voorhuys
20.00 uur (19.30 uur inloop)

 

Image

René Paas

René Paas is commissaris van de Koning van Groningen en voorzitter van de stuurgroep Lelylijn.

Image

Agnes Mulder

Als Tweede Kamerlid voor het CDA heeft zij zich onvermoeibaar ingezet voor ondernemers en de energietransitie met speciale aandacht voor de belangen van het Noorden binnen Nederland én Europa. Sinds 1 juni 2023 is Agnes Mulder directeur van werkgeversorganisatie VNO-NCW MKB Noord.

Image

Jouke van Dijk

Jouke van Dijk is hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen en voorzitter van de SER Noord-Nederland.

Image

Avine Fokkens

Avine Fokkens-Kelder is sinds 2 oktober 2023 burgemeester van Heerenveen. Hiervoor was zij gedeputeerde in de provincie Fryslân.

Image

Henri Deelstra

Henri Deelstra is directeur leefomgeving bij ingenieurs- en adviesbureau Antea Group. Hij is gedreven door het creëren van een gezonde, veilige en duurzaam ingerichte leefomgeving, waarbij zijn focus ligt op de thema's energietransitie, klimaatadaptatie, mobiliteit, natuurontwikkeling, woningbouw en digitale transformatie.

Image

Rob Hadders

De avond staat onder leiding van Rob Hadders, presentator van het televisieprogramma EenVandaag.

 

Wanneer u de Initiatiefgroep financieel wilt ondersteunen dan is een donatie mogelijk.

 

Direct aanmelden

Word vriend van Lelylijn

Vul uw e-mailadres in en we houden u regelmatig op de hoogte.