De Initiatiefgroep Lelylijn heeft het definitieve programma van het naderende Lelylijn Symposium gepresenteerd. Hoewel... definitief? "Er zijn ook wat verrassingen die we vooraf niet aankondigen, dat moeten de mensen maar met eigen ogen komen zien," stelt de organisatie. Het symposium vindt plaats op woensdagavond 6 maart in theater ’t Voorhuys in Emmeloord en wordt gehouden precies vijf jaar na het begin van de lobby voor de zo gewenste spoorverbinding. Aanmelden kan online via de link die onder het programma staat vermeld.

Met René Paas, commissaris van de Koning in Groningen, en Jouke van Dijk, hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen zijn er twee keynote sprekers. Vervolgens volgt er een talkshow, waarbij ook Avine Fokkens, burgemeester van Heerenveen, Agnes Mulder, director VNO-NCW MKB Noord, en Henri Deelstra, directeur leefomgeving bij Antea Group, aanschuiven. De avond wordt gepresenteerd door Rob Hadders.

Tijdens het Lelylijn Symposium zal er een helder licht worden geschenen op de stand van zaken rond de beoogde spoorlijn. Uiteraard zal het hoe en waarom van de Lelylijn aan de orde komen, maar vooral zal er een stevig signaal worden afgegeven waarom het sein zo snel mogelijk op groen moet voor de aanleg van deze cruciale spoorverbinding, die landsdelen met elkaar verbindt.

 

 

 

Lelylijn Symposium Programma

Tijd Activiteit Spreker / Presentator
20.00 uur Opening Presentator Rob Hadders
20.05 uur Welkom Roger de Groot
20.10 uur Keynote René Paas (commissaris van de Koning, Groningen)
20.35 uur Keynote Jouke van Dijk (hoogleraar Rijksuniversiteit Groningen)
21.00 uur Pauze -
21.15 uur Hervatting -
21.20 uur Interactieve talkshow Rob Hadders
  Tafelgasten:  
  - Agnes Mulder (directeur VNO-NCW MKB Noord)  
  - Avine Fokkens (burgemeester Heerenveen)  
  - Henri Deelstra (directeur leefomgeving Antea Group)  
  - René Paas  
  - Jouke van Dijk  
22.15 uur Afsluiting en naborrel -


Wilt u het Lelylijn Symposium bijwonen?

Direct aanmelden


Bekijk alle sprekers

Nieuwsoverzicht