De Partij van de Arbeid wil de coronacrisis aangrijpen om Nederland de crisis uit te investeren. De sociaal-democraten kondigden vandaag een groot investerings- en stimuleringspakket aan ter waarde van 50 miljard euro. Een tiende van dit bedrag, 5 miljard euro, wil de partij besteden aan de aanleg van de Lelylijn, de door velen zo gewenste noordelijke spoorverbinding die de Randstad en het Noorden dichterbij elkaar moet brengen.

Voor iedereen die zich inzet voor de Lelylijn is de aankondiging van de PvdA geweldig nieuws. Momenteel worden van veel partijen de verkiezingsprogramma's geschreven, alles en iedereen die zich tot Team Lelylijn rekent hoopt vanzelfsprekend dat de Lelylijn in zoveel mogelijk programma's terug te vinden zal zijn. Maar bij plannen hoort ook budget, het zogenoemde Wopke-Wiebesfonds leent zich bij uitstek voor een forse investering in de Lelylijn. 

 

Nu is het wachten op andere partijen die ook klip en klaar toezeggen bereid te zijn de benodigde miljarden in de Lelylijn te willen investeren. In de Tweede Kamer werd eind 2019 unaniem ingestemd met een haalbaarheidsonderzoek naar de spoorverbinding, vlak voor het zomerreces liet vrijwel de gehele Tweede Kamer wederom blijken de Lelylijn hoog op het priorieitenlijst van grote infrastructurele projecten te hebben staan. De wil is er, maar daar horen ook knaken bij!

Krijgt de denkrichting van de PvdA navolging? Bij Team Lelylijn hopen we van wel!

Foto: Lex Draijer. Copyright: PvdA. (Wikimedia Commons)

Nieuwsoverzicht